Ajankohtaista | Majoitus | Tilojen vuokraus | Aktiviteetit | Sijainti | Yhteydenotot | Alkuun

| Kouluniemen musiikki | Taiteilijaresidenssi  
 
 

Taiteilijaresidenssi


Kouluniemen taiteilijaresidenssi Puulaveden rannalla sijaitsevassa Laitialan entisessä kyläkoulussa soveltuu parhaiten kirjailijoille, tutkijoille ja valokuvaajille. Residenssi on käytettävissä koko vuoden läpi

Historiaa
Kouluniemi sijaitsee Laitialan kylässä, 8 km Kangasniemen keskustasta, kauniilla, rauhallisella tontilla Puulaveden rannalla. Vanha kyläkoulu on ollut toiminnassa aina vuoteen 2000, jonka jälkeen se avasi ovensa varttuneemmalle väelle. 
Kolmen vuoden ajan se toimi suosittuna elämysretkeilykohteena ja viimeiset kaksi vuotta paikkaa on kunnostettu tarkoituksena luoda siitä kulttuurihenkinen lomakeskus, jossa on mahdollisuus järjestää tapahtumia, kursseja, näyttelyitä sekä täysihoitoa. Opettajien asunnot on kunnostettu viihtyisiksi huoneistoiksi ja luokkahuoneet muunneltaviksi oleskelu- ja työskentelytiloiksi.

Tarkoitettu
Residenssi soveltuu eri taiteenalojen edustajille työskentelyyn ja asumiseen.
Työtilat muuntautuvat tarpeen mukaan. Kiinteistössä on kaksi tilavaa luokkahuonetta. Toinen on ns. musiikki-kirjasto. Siellä on mahdollisuus tuottaa tai kuunnelle musiikkia rauhallisessa ympäristössä. Siellä voi myös keskittyä opiskelemaan, tutkimaan, kirjoittamaan tai lukemaan.
Toinen luokkahuone on jätetty tyhjäksi tilaksi, jossa kukin luo ympristön toiveidensa ja tarpeidensa mukaisesti, esim. maalausateljeeksi.

Majoitus
Asuntoina toimivat yksiö, kaksio tai kolmio. Asunnot voidaan jakaa yksityishuoneiksi, jotka ovat valoisia ja tilavia, sopivia rauhalliseen työskentelyyn. Jokaisessa yksikössä on oma, hyvin varustettu keittiö, wc tai kylpyhuone sekä televisio.

Palvelut
Talon sisäiset palvelut ovat neuvoteltavissa. Ruokailut on mahdollista järjestää samoin kuljetukset. Ulkopuolisia kunnan alueella olevia palveluita on myöskin tarjolla, kuten näyttelytilojen vuokrausta ja välineiden hankkimista, vuokrausta ja kunnostamista. Kaikki alueelliset matkailuyritykset ovat käytettävissä samoin kirjaston palvelut.

Erityishuomiot
Musiikki/taidekirjasto on varustettu musiikin kuunteluun tai/ja sen tuottamiseen sekä toimii samalla kirjastona ja rauhallisena seurustelutilana. Tilava juhlasali muuntautuu tarpeen ja tilanteiden mukaan. Aula palvelee taidegalleriana. Pihapiirissä on uusi aitta sekä suuri ulkorakennus. Kouluniemessä on myös sauna ja ulkokylpypalju.
Taiteilijat voivat ottaa aktiivisesti osaa talon toimintoihin, osallistua tapahtumiin ja halutessaan järjestää itse näyttelyitä ja työpajoja.

Asumisaika
Käytössä 1-3 kk koko vuoden läpi. Myös lyhyemmät jaksot ovat mahdollisia.

Hinta
Hinta 700 / kk / hlö; asunto, työskentelytilat, yhteisten tilojen käyttö, ei sisällä aterioita, aamupalamahdollisuus tilauksesta. Maksut suoritetaan etukäteen.

Ympäristö
Laitialan entinen kyläkoulu sijaitsee kauniilla, erittäin rauhallisella metsäisellä tontilla, Puulaveden rannalla. Alueella on harrastusmahdollisuuksina mm. melonta, ratsastus, kalastus, golf, veneily ja järjestetyt veneristeilyt. Talvisin luonnossa liikkuminen ja talviaktiviteetit ovat mahdollisia. 
Moottorikelkkasafarit, hiihtoladut, lumikenkäily tai rentouttava avantosauna tarjoavat vaihtoehtoja.

Saapuminen
Kangasniemi sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Mikkelin ja Jyväskylän puolivälissä. Laitialan kylä on n. 8 km Kangasniemeltä Joutsaan päin.
Parhaiten paikkakunnalle pääsee ulkomailta lentämällä Helsinkiin tai Jyväskylään. Helsingin suunnasta kannattaa tulla ensin junalla Mikkeliin, josta pääsee linja-autolla Kangasniemelle. Jyväskylästä puolestaan kannattaa ottaa suoraan linja-auto, joka pysähtyy Kangasniemellä 
matkallaan Mikkeliin.